Klassinen hieronta
(30min, 45min, 60min, 75min, 90min)

Perinteinen “perushieronta”, joka tarkoittaa käsin suoritettua hierontaa,
joka kohdistuu ihmisen pehmytkudoksiin (lihaksiin ja lihaskalvoihin).
Hieronnassa otetaan huomioon asiakkaan ikä,
fyysinen kunto, mahdolliset sairauden ja oireet, joiden mukaan räätälöidään hieronta asiakkaalle optimaaliseksi.
Klassinen hieronta rentouttaa, vilkastuttaa verenkiertoa,
poistaa kuona-aineita ja erilaisia lihaskireysoireita: päänsärkyä, huimausta, sekä sormien, käsivarsien ja jalkojen puutumisia, säteilyjä jne.


Niska-hartia-pään hieronta
(45min, sisältää intialaisen pään hieronnan)

Hoito on klassista hierontaa, jossa asiakas makaa hierontapöydällä ja käsiteltävinä alueina niska, hartiat, yläselkä, päänahka, sekä ohimot ja korvalehdet.
Intialainen päänhieronta sisältyy hoitoon ja lisää rentouttavan ja ylellisen lopun hieronnalle.


Selkä-niska-pään hieronta (60min, sisältää intialaisen pään hieronnan)

Hoito ovat klassista hierontaa, jossa asiakas makaa hierontapöydällä ja käsiteltävinä alueina niska,
hartiat, yläselkä, päänahka, sekä ohimot ja korvalehdet.
Intialainen päänhieronta sisältyy hoitoon ja lisää rentouttavan ja ylellisen lopun hieronnalle.


Intialainen pään hieronta 30min

Intialaiseen päänhierontaan kuuluu myös niska-hartia-hieronta.
Tässä hoidossa käytetään hierontarasvaa vain niska-hartia-hieronta-osiossa.
Päänhieronnassa hierotaan päänahan lisäksi kallonpohja, ohimot ja korvalehdet.

Huom! Intialaisen pään hieronnan voi sisällyttää mukaan mihin vain hierontaan 5€ lisämaksusta, mutta aika ei pidenny intialaisen päänhieronnan lisäyksestä.


Raskaushieronta/Raskausajan hieronta
(30min, 45min, 60min, 75min ja 90min)

Raskaushieronta on klassista hierontaa, jossa huomioidaan raskauden
ajan erilaiset lihasjumivaiheet.
Raskaushieronnassa käytetään tarvittaessa raskaushierontatyynyä,
jonka avulla voidaan hieroa raskaana olevaa asiakasta päinmakuulla
koko raskauden ajan, kunhan asiakkaan vatsanympärys ei ylitä n.110cm.
Senkin jälkeen, kunhan asento asiakkaasta tuntuu hyvältä.
Raskaushieronta hemmottelee ja hoitaa raskauden aikaisia lihaskipuoireita miellyttävällä tavalla pois.


Hotstone-hieronta/Kuumakivihieronta (45min, 60min, 75min, 90min)

Hotstone-hieronta, kuumakivihieronta, raskaushieronta, raskauden ajan hieronta, aromahieronta

+50 asteisilla miellyttävän sileäpintaisilla laavakivillä ja öljyllä tehtävä hieronta vapauttaa jännityksiä syvemmistä kudoksista, kuin normaali klassinen hieronta.
Hoidossa hierotaan välillä käsin ja välillä miellyttävän lämpimillä kivillä, jolloin saadaan kuona-aineita poistettua tehokkaasti.
Kuumakivihieronta onkin hoitolan tehokkain hoito, vaikka on samalla todellinen luxushieronta!


Aromahieronta (30min, 45min, 60min, 75min ja 90min)

Aromahieronta on klassista hierontaa, jossa käytetään hierontaväliaineena asiakkaan valitsemaa Frantsilan eteeristä korkeatasoista aromaöljyä, joka on laimennettu valkoiseen öljyyn.
Klassisen hieronnan vaikutuksien lisäksi vaikuttaa käytetyn aromaöljyn omat vaikutukset, jotka hieronnan aikana imeytyvät.
Aromahieronnan jälkeen suositellaan juomaan vähän enemmän vettä, kuin normaalisti klassisen hieronnan jälkeen suositellaan, koska eteeriset öljyt lisäävät aineenvaihduntaa ja poistavat kuona-aineita. Asiakas voi myös valita useamman aromaöljyn hierontaan.

Eteeristen aromaöljyjen vaikutuksia

MÄNTY
Mäntyöljyssä on metsän virkistävää voimaa, joka energisoi, stimuloi ja terästää keskittymiskykyä. Antiseptinen ja desinfioiva mäntyöljy raikastaa ja puhdistaa ja avaa hengitysteitä. Runsaasti antioksidantteja sisältävä öljy rentouttaa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa.

EUKALYPTUS
Eukalyptus on kaikille mieluinen, virkistävä tuoksu, joka raikastaa ja puhdistaa. Se lievittää hengitysteiden tukkeumia, nuhaa ja flunssaa. Se vahvistaa ja elvyttää väsynyttä oloa. Se auttaa myös poistamaan lihasjännitystä ja tulehdusta.

LIMETTI
Kevyen sitruunainen haihtuva tuoksuöljy lisää henkistä vireyttä, energisoi ja kirkastaa ajatuksia. Limetillä on virkistävä ja puhdistava vaikutus. Hierontaöljyyn sekoitettuna limetti voi auttaa vähentämään selluliittia.

PIPARMINTTU
Piparminttu on raikas, viilentävä ja hengitysteitä avaava tuoksu. Sitä käytetään myös pahoinvointiin, vatsa- ja ilmavaivoihin, kuukautiskramppeihin, päänsärkyyn ja hermostuneisuuteen.

LAVENTELI
Laventelia nimitetään eteeristen öljyjen äidiksi. Se on hellävarainen ja hoitava melkein kaikessa. Se tasapainottaa ailahtelevan mielialan ja rauhoittaa unettoman nukkumaan. Se laukaisee lihasjännitystä ja lievittää kaikenlaisia kipuja. Laventeli on eniten käytetty eteerinen öljy ihottumien ja palaneen ihon hoidossa. Se ei sovi jatkuvaan pitkäaikaiseen käyttöön henkilölle, jolla on matala verenpaine.

PELARGONI
Eteerisessä pelargoniöljyssä on ruusuisen makea ja minttuinen tuoksu. Pelargoni viilentää ja kosteuttaa kuivaa ärtynyttä ihoa. Öljy rauhoittaa auringonpolttamia, pehmentää ja häivyttää arpia. Pelargoniöljy elvyttää ja virkistää ihoa ja kohottaa mielialaa. Se tasapainottaa aineenvaihduntaa ja aktivoi lymfanesteiden kulkua.

TEE TREE
Teepuun eteerisessä öljyssä on lämpimän raikas, mausteisen kamferinen tuoksu. Teepuuöljystä voi olla apua erilaisten iho-ongelmien ja infektioiden lievittämisessä. Monikäyttöinen tea tree -öljy on tunnettu sen antimikrobisesta vaikutuksesta, sillä se tehoaa bakteereihin, viruksiin ja sieni-infektioihin.


Triggerpiste-hieronta

Triggerpiste-hieronnan voi lisätä mihin vain hierontaan tarvittaessa ilman lisäkuluja, joten kerro ennen hierontaa, jos säteileviä kipupisteitä löytyy. Triggerpiste-hieronnalla poistetaan aktivoituneita triggerpisteitä, jotka voivat säteilemällä tuottaa kipuja esim. päänsärkyjä ja muita säteilyjä käsiin, jalkoihin yms. Triggerpisteet ovat 80% akupisteitä, joita on kaikilla ihmisillä, samoissa paikoissa, ympäri vartaloa.
Triggereitä ei huomaa /tunne, kun ne ovat passiivisiä. Mutta, kun triggerpisteen ympäröivät lihakset jumittuvat tarpeeksi, aktivoituu piste ja silloin paikalliset kipuoireet ja muualle säteilevät kivut alkavat. Alkuvaiheessa triggerit tuottavat kipua paikallisesti ja painaessa myös säteilevät kauemmas n.10-50cm. Jos ympäröiviä lihaksia ei saada rentoutumaan, aktivoituu triggeri enemmän ja alkaa kipuilemaan paikallisesti, sekä säteilemään kauemmas.Tällöin esim. lapojen välin triggeri alkaa häiritä nukkumista yms.

Triggerpisteen poisto itsenäisesti ensiapuna

Triggerpisteen voi passivoida painamalla pistettä n. 1 min kerrallaan sormella(max. 12 kertaa vuorokaudessa). Ensin haetaan tarkasti piste, jossa kipu/säteily tuntuu voimakkaimmin, sitten painetaan paikkaa 1 min kerrallaan. Jos säteily ei poistu minuutin aikana, pidetään n. 5-10min tauko ja jatketaan sen jälkeen painamishoitoa, kunnes säteily loppuu.
Säteilyn poistumisen jälkeen kohta jää painamiselle araksi, mutta tällöin kuitenkin triggeri on poistettu ja oireet on saatu loppumaan.
Tosin, jos ympäröiviä lihaksiä ei hierota rennommiksi, aktivoituu triggeri helposti uudestaan. Triggereiden painamisen voi hoitaa esim. kallonpohjassa, sormella, päänsärkyjen yhteydessä. Muualla tennispallo on hyvä vaihtoehto, jolloin voi maata pallon päällä, eikä joudu käyttämään lihaksia. Itsehoidon jälkeen olisi hyvä käydä hieronnassa ehkäisemässä triggerien uudelleen aktivointi, koska hieronnalla saadaan triggeriä ympäröivät lihakset rennommiksi ja poistetaan oireet pidemmäksi aikaa.